165

S.. s.. s.. spraakgebrek

Vanmorgen had ik een telefonisch interview en ik kwam nou niet echt lekker uit mijn woorden. Het werd zoals wel vaker weer een zoektocht naar synoniemen…. Een spraakgebrek is soms vermoeiend en frustrerend. En laat ik er nu net soms last van hebben. Soms probeer ik dan maar die lastige momenten te ontwijken en begin ik te twijfelen aan het feit of ik wel bruikbaar ben in mijn verschillende werkzaamheden.

Toegegeven; iedereen heeft wel gebreken en onvolmaaktheden. De één baalt van zijn verlegenheid of magere postuur en een ander is geobsedeerd door haar te grote mond of te kleine voeten. En Paulus, je weet wel die vurige apostel, klaagde ook in het Bijbelboek Korintiërs over een ‘doorn in het vlees’. Wat het precies is geweest weet eigenlijk niemand.

We weten dat God zijn gebed om genezing niet heeft verhoord. God sprak: ‘Mijn genade is jouw genoeg’. Oftewel; je hebt genoeg aan mijn goedheid, onvoorwaardelijke liefde, acceptatie en vergeving.

George Verwer, de oprichter van Operatie Mobilisatie heeft eens het volgende gezegd over verschillende onvolmaakte Bijbelse figuren: ‘Mozes stotterde, Jacob was een leugenaar, Paulus was een moordenaar, Jona liep weg voor God, Mirjam was een roddeltante, Gideon en Thomas twijfelden allebei, Jeremia was depressief en suïcidaal, Elia kampte met een burn out, Noach werd dronken, Petrus was bang voor de dood en Lazarus was dood….’

Als God mensen zou uitkiezen naar hun eigen verdiensten, dan zou niemand door Hem geroepen worden. Als ik dit rijtje met onvolmaakte Bijbelse figuren overdenk, dan helpt het mij om ook mezelf aan God toe te vertrouwen. Ik sta niet alleen.

God vraagt dan ook aan jou of je Hem wilt volgen. Niet of je Hem kunt volgen.
Wil jij een verschil maken? Weet dan dat je gewoon mag komen, zoals je bent. Leg je onvolmaaktheden en twijfels bij hem neer. Want God zegt; juist als je je onvolmaakt en zwak voelt, kan ik door je heen werken!

Gr Gerald
PS: ik ben benieuwd naar jouw verhalen. Hoe ga jij om met tegenslagen?

 

Laat een reactie achter