159

Ik ben bevrijd van anorexia, boulimia en een dubbelleven

Door problemen in haar thuissituatie nam Deborah Rosenkranz afstand van God en verloor ze 30 kilo. “Ik leed aan anorexia. Dagelijks huilde ik urenlang op mijn slaapkamer,” vertelt de zangeres. “Als 14-jarige werd ik depressief, terwijl tieners om mij heen een goed leven hadden. Tijdens een nacht hoorde ik de dokters tegen mijn ouders zeggen dat ik zou gaan sterven. Natuurlijk wilde ik dat voorkomen. Maar ik was te zwak. Mijn gevoel zei dat ik door het eten van een boterham tien kilo zou aankomen.” CIP.nl sprak met Deborah.

Later hoorde zij haar moeder ‘s nachts huilend in gebed gaan met haar vader. “Ze smeekten God om deze situatie op te lossen en vertelden dat ze vreesden voor mijn leven. Mijn ouders zeiden tijdens het bidden te geloven in een wonder. Op dat moment brak ik volledig en realiseerde ik mij dat ik God nodig heb in mijn leven. Hij kan mij genezen, dacht ik. Op dat moment was er nieuwe hoop. Vervolgens besloot ik de kamer van mijn ouders binnen te gaan en ik zei: ‘Ik heb jullie gebeden nodig en geloof dat God mij beter kan maken’.”

Boulimia
“De volgende dag besloot ik te eten, maar dat was enorm pijnlijk. Toch besloot ik het te doen. In de de Bijbel staat geschreven dat we Zijn beloften tot ons mogen nemen. Zo zei ik tegen mijzelf dat God een plan heeft met mijn leven en ik wel degelijk een mooie meid ben. Die dingen hebben mij zeker geholpen om uit mijn situatie te komen. Het duurde een half jaar voordat ik een stabiel persoon was. Maar na een jaar kwam ik opnieuw in de problemen. Ik werd overenthousiast door het vele eten, maar werd vervolgens dik en lelijk.” Rosenkranz werd een boulimiapatiënt.

“Met vriendinnen bespraken we hoe we het vele eten konden oplossen, want ik was niet de enige. Een vriendin gaf ons de tip een vinger in onze keel te steken, zodat al het eten er weer uitkomt. Ik dacht: ‘Dit werkt fantastisch, want ik kan eten wat ik wil’. Maar voor ons lichaam is dit een afschuwelijk iets. Ik kreeg een schuldgevoel, omdat God zoveel voor mij had gedaan. In de badkamer ging ik op mijn knieën en zei tegen Hem: ‘Ik weet dat het niet goed is wat ik doe.’ Er volgde een persoonlijke strijd van drie a vier maanden.’”

Losbandigheid
Toen Rosenkranz na weer een proces was genezen van boulimia, volgde een derde moeilijke fase. “Ik wilde geen saai christelijk leven. In de nacht van zaterdag op zondag verbleef ik dan ook veelvuldig in kroegen en dronk veel. Ik was populair en kreeg veel aandacht. Ik leefde losbandig en kwam in een dubbelleven terecht.  Na het feesten en beesten speelde ik op zondag in de kerk en leidde daar de aanbidding. Tijdens één van de zondagse diensten deed ik een oproep tijdens de dienst. Op dat moment knapte er iets in mezelf. Ik vond het zo hypocriet. Ik barstte in tranen uit en liep van het podium en reed huilend naar huis. Ik ben onderweg gestopt om te bidden bij een meer. Ik riep het uit naar God. Die nacht droomde ik over drie kruizen. Aan de middelste hing Jezus met uitgestoken hand. Ik hoorde Gods stem: ‘Deborah, ik heb dit ook voor jou gedaan’. Die nacht kwam er een definitieve ommekeer in mijn leven.”

Deborah heeft inmiddels een carrière als christelijk zangeres.

 

Laat een reactie achter